OpenSource

Ezen az oldalon olyan nyílt forráskódú szoftvereket teszünk közre, amelyeket a munkánk során fejlesztettünk. A munkánkhoz igen sokszor használunk fel nyílt forráskódú programokat, és úgy gondoljuk, hogy a korrekt viselkedés az, ha nem csak használjuk egy közösség szolgáltatásait, hanem magunk is a képességeink és lehetőségeink szerint hozzáteszünk ahhoz, amelyből veszünk.

Természetesen az is számít, hogy reméljük az itt közzétett programok bizonyítják a szakértők számára a munkánk minőségét, így ezek a szoftverek referenciaként is szolgálnak, és különböző megrendelésekhez vezetnek.

Vannak olyan szoftverek, amelyek szabadon letölthetőek, ezek ingyenes nyílt forráskódú szoftverek; vannak, amelyek ingyenesen csak korlátozott funkcionalitással érhetőek el; és vannak, amelyek forráskódját csak licence és/vagy szolgáltatás vásárlása esetén adjuk át.

A szoftverek szabadon használhatóak a licence feltételeknek megfelelően, és amennyiben nem csak hobbiból kerülnek felhasználásra a programok cégünktől a programokhoz tanácsadás és támogatás is igénybe vehető.

Groowiki

A Groowiki lehetővé teszi a szerveren tárolt dokumentumok meta adatokkal való felszerelését, keresését1, munkafolyamatok kialakítását, és plugin módszerrel alkalmazások készítését, külső alkalmazásokhoz való kapcsolódást.

A termék részletes ismertetője, és a termék elérhető saját web oldalán a www.groowiki.com oldalon.

1A jelenlegi verzió még nem támogatja a keresést, és a munkafolyamatok kialakítását.

Pegamento

A Pegamento (ragasztó) szoftver a GreenPepper és a SOAPui programokat házasítja össze. A programmal lehetővé válik a SOAP alkalmazások automatizált tesztelése programozás nélkül a GreenPepper környezetből. Erről részletesen a bemutató videó első és második részében kaphat információt. A videó nyelve magyar.

Ez a szoftver jelenleg nem elérhető on-line, mert a dokumentációja ehhez nem elegendően teljes, így nem alkalmas az önálló használatra. Amennyiben a videó alapján úgy gondolja, hogy érdekli a technológia keressen minket e-mailben, telefonon, faxon vagy személyesen.

ISOAPUI8583

Az ISOAPUI8583 program lehetővé teszi banki alkalmazások tesztelését. A program a BIC ISO (Base24) protokollt implementálja a SOAPui és a jPos programok összeházasításával.

A program nem tölthető a szoftver projekt site-járól jogi okok miatt. A program megismeréséhez a leggyorsabb mód a 22 perces angol nyelvű demó videó megtekintése.

A program teljes forrása dokumentált, felhasználói útmutató és installációs guide tartozik hozzá. A program használatához a SOAPui programot is le kell tölteni. Jelenleg a program a SOAPui 2.5.2 verziójával képes együttműködni. A szükséges jPOS fájlok a letölthető lefordított programban vannak, jPOS-t külön nem kell letölteni.

license3j

Nyílt forráskódú, LGPL licence kezelő szoftver, amelyik lehetővé teszi, a licence kezelést Java programok számára. A licence kezelés teljesen általános, a kezelő számára a licence nem más, mint kulcs érték párok halmaza, mely elektronikus aláírással van aláírva. A kiadott program az elektronikus aláírás publikus kulcsát tartalmazza csak, így azzal még úgy sem lehet hamis licencet készíteni, ha valaki visszafejti a kódot.

A program kódja, és a dokumentáció letölthető a projekt site-járól: PROJEKT SITE.

Workflow

Nyílt forráskódú, GPL workflow szoftver, amelyik lehetővé teszi, hogy Java alkalmazások egyszerű munkafolyamatokat tudjanak futtatni. A library mérete és funkcionalitása minimális, csak azokat a funkciókat tartalmazza amik egy workflow-ba mindenképpen kellenek. A library API-ja tiszta, teljesen objektum orientált megközelítést tesz lehetővé.

A program kódja, és a dokumentáció letölthető a projekt site-járól: PROJEKT SITE.

Velocitoro

Nyílt forráskódú, LGPL tartalom karbantartó program ami Velocity és Groovy használatával segíti a statikus tartalmak felprogramozását.

The program code and documentation is available via the project site PROJECT SITE.

SDFFA for log4j

Egy egyszerű log4j appender, amelyik olyan fájlba naplóz, amelyik nevében tartalmazza a napló fájl megnyitásának dátumát és időpontját. A program egyetlen egyszerű Java osztályból áll, amelyiket szabadon, az LGPL licence feltételei alapján lehet letölteni és használni.

Bookmark and Share
Friss hírek

2011. szerpember 9.

Kibocsátottuk a Pegamento TR, soapUI modult, amelyiklehetővé teszi, hogy soap szervizeket úgy teszteljünk, hogy közben nem kell helyességellenőrző kódot írni. A modul minden teszt futtatást adatbázisban tárol és az egyes futások eredményei összehasonlíthatóak, és minden lényeges eltérés a futási eredmények között automatikusan felderíthető.

Olvassa régebbi híreinket is!