Termékek és szolgáltatások

Cégünk saját fejlesztésű és partnerek által fejlesztett termékeket is forgalmaz. Filozófiánk, hogy csak azért mert egy kicsit jobbat tudnánk készíteni, nem fejlesztünk ki olyan szoftvert, amelyet valaki már elkészített. A "jobb" szoftver csak akkor jobb, ha az ügyfél számára ez plusz értéket jelent. Tapasztalatunk szerint pedig a legtöbbször a költséghatékonyság, és a sebesség a legfontosabb. Ha létezik olyan termék, amelyet ismerünk, elegendően jónak találtunk, és az ügyfél igényeinek megfelel, akkor a termék bevezetése, még ha plusz kiegészítő komponenseket kell is hozzá készíteni, mind árban, mind pedig bevezetési sebességben verhetetlen lesz. Például...

REFERENCIÁK HÍREK ESETTANULMÁNYOK

üzleti szintű tesztelés

A külső, harmadik félként a megrendelő megbízásából végzett üzleti szintű szoftvertesztelés előnye, hogy nem vagyunk érdekeltek szállított szoftver hibáinak elfedésében. Minket nem szabad, hogy érintsen, ha a szoftver késve kerül szállításra, csak az a feladat, hogy a szoftver megfeleljen aminőségi elvárásoknak. Ebben a feladatban a szoftverek automatizált tesztelése a mi feladatunk. Erről szól bemutató videónk is angolul a oldalon.

A használt Pegamento szoftver tesztelési környezet a teszteket üzleti szintre emeli, bevonva a tesztelés folyamatába a műszaki szakemberek mellé az üzleti szakembereket is. Ennek előnyeiről és a megvalósíthatóságról részletesebben a BLT oldalunkon olvashat.

SOA tesztelés

A SOA rendszerek egyes moduljait tipikusan különböző szállítók szállítják és nagyon sokszor nincs is humán felületük az egyes moduloknak. A modulok egymással kommunikálnak, és ha két modul nem tud egymással együttműködni, akkor lehet találgatni és egymásra mutogatni, hogy melyik szállító implementált felülete nem felel a specifikációnak.

A SOA tesztelési szolgáltatás ezt a problémát oldja meg. Akár a megrendelő által megbízott független harmadik félként, akár valamelyik szállító alvállalkozójaként dolgozunk a SOAP felületű rendszerek tesztelésével biztosítjuk, hogy azok megfelelnek a specifikációnak, és együtt fognak működni a kapcsolódó modulokkal még mielőtt a kapcsolódó modulok rendszerbe integrálása megtörténne.

A szolgáltatás nem csak egyszeri tesztet jelent, hanem egy olyan tesztelési ismeretet, és módszertant, amelyik lehetővé teszi a tesztek dokumentálását (a teszt terv, és a teszt futtatás jegyzőkönyve egy és ugyanaz a web oldal), és automatizált futtatását és kiértékelését.

A szolgáltatás kialakítása után a felépített tesztek futtatása csupán egy gomb megnyomását jelenti egy web oldalon, és ha minden teszt rendben lefutott, akkor az oldalon kizöldülnek a teszt eredményeket tartalmazó táblázat cellák.

SOA rendszerek teszteléséhez alkalmazzuk és forgalmazzuk a soapUI tesztelő szoftvert, a GreenPepper teszt automatizálási szoftvert, valamint az ezeket integráló Pegamento rendszerünket. Ezzel a rendszerrel telekommunikációs és banki üzletágban teszteltünk SOAP protokollt használó rendszereket.

Kliens alkalmazás tesztelés

Web alkalmazás tesztelés

Jött-és-Mentés-Verzió szolgáltatás

A szolgáltatás kis és közepes vállalatok számára teszi lehetővé, hogy a fontos fájljaikat szerverünkön tárolhassák, biztonságban, verzió kezelve, hozzáférési védelemmel, rendszeres mentéssel és mindezt olyan könnyedséggel, mintha csak a helyi diszkre mentené a fájlokat. A szolgáltatás megrendelhető személyesen vagy faxon. Az alap csomag 1GB tárolóhelyig, 5 felhasználós csoportra 5000HUF+áfa/hó. Részletes ismertető.

A szolgáltatás kialakításához standard, nyílt forráskódú termékeket használunk, amelyek ingyenesen elérhetők az interneten keresztül.

Nagyvállalatok esetében, vagy bárhol ahol erre van igény a szolgáltatási know-how átadása és a szolgáltatást kiegészítő Groowiki alkalmazás telepítése is lehetséges.

Groowiki

A Groowiki a Jött-és-Mentés-Verzió szolgáltatás opcionális front-endje, amelyik önálló termékként is nyílt forráskódban elérhető. A szoftver lehetővé teszi a szerveren tárolt dokumentumok meta adatokkal való felszerelését, keresését1, munkafolyamatok kialakítását, és plugin módszerrel alkalmazások készítését, külső alkalmazásokhoz való kapcsolódást.

A termék részletes ismertetője, és a termék elérhető saját web oldalán a www.groowiki.com oldalon.

1A jelenlegi verzió még nem támogatja a keresést, és a munkafolyamatok kialakítását.

Ügyfélkapu

Az állam-igazgatási rendszerben az állampolgárok azonosítása az ügyfélkapun keresztül történik. Ez az azonosítás egy Single-Sign-On, elosztott rendszer, amelyik http/SOAP protokollal kommunikál az ügyfélkapu szerver és az ügyfelek számára elérhető állam-igazgatási alkalmazás között.

Ehhez kapcsolódó termékünk egy olyan szoftver modul valamint oktatás (videó anyag, és konzultáció), amelyik Java fejlesztői környezetben teszi lehetővé az ügyfélkapuhoz való kapcsolódást. A termék csomag szabványos kialakítása tartalmaz minden olyan elemet, amelyikre egy állam-igazgatási intézmény számára fejlesztő csapatnak szüksége van az ügyfélkapuhoz való kapcsolódásra:

  • Szoftver.
  • Dokumentáció.
  • Tréning.
  • Teszt környezet, és működési tanúsítás.
További információkért nézze meg az erről a termékről szóló oldalunkat, vagy keressen minket telefonon, e-mailen, faxon.

MTRACK

Az MTRACK dokumentumok feldolgozást teszi lehetővé nagy mennyiségben. A tipikus felhasználási terület a szolgáltatói számlák elektronikus aláírása, ahogy az elektronikus aláíró modul előtt a dokumentumok ideiglenes tárolását, sorba rendezését, az aláírás vezérlését, ütemezését, és a dokumentumok batch-be rendezését látja el az MTRACK.

Az aláíró rendszer csak ütemezetten (egyszerre például max 8db) tudja kezelni a dokumentumokat, a számlázó rendszer azonban nagy sebességgel ontja ki magából a számlákat. Az MTRACK fogadja az aláírandó számlákat, sorba rendezi őket, és egyenként adagolja a feldolgozó rendszerbe. Mindeközben garantálja, hogy egyetlen egy számla sem vész el a rendszerben, még akkor sem, ha az aláíró rendszer, vagy az idő pecsét szolgáltatás időközben elérhetetlenné válik.

Az alkalmazás oldalon használható Java JMS felület (ez az MTRACK natív felülete), IBM MQ kapcsolat (szintén JMS felületen), illetve rendelkezésre áll SFTP protokollon keresztül a UNIX fájl átviteli illesztés lehetősége is.

Eset tanulmány az MTRACK rendszerről PDF formátumban.

Testudo - Digital Rights Management PDF dokumentumokhoz

Az e-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft. mgbízásából kifejlesztettük a Testudo PDF Digitális Jogosultság Védelmi modult. A modul az e-Corvina könyvtári rendszeréhez kapcsolódik, és lehetővé teszi PDF formátumú dokumentumok elektronikus kölcsönzését. A tudományos világban megszokott eljárás, hogy a kutatók az általuk elolvasott cikkekről fénymásolatot kérnek a könyvtáraktól, hogy az később a kutató feldolgozás során rendelkezésre álljon.

Az e-Corvina könyvtári rendszere a Testudo modullal képes ezeket a másolatokat PDF formában eljuttatni a kutatókhoz. A könyvtáros scanneli a cikkeket, és a keletkezett PDF csak akkor, azon a gépen és csak az által a kutató által nyitható ki és olvasható, nyomtatható, másolható (copy/paste) akinek ezt a FileOpen Acrobat Reader plug-in megengedi a Testudo modul által megadott jogosultságok alapján.

A könyvtáros feladata scannelni a cikkeket, és elhelyezni a könyvtári rendszer dokumentum tárjában. A Testudo program kódolja a PDF állományokat, és adatbázisba rögzíti a jogosultágokat. Amikor egy dokumentumot meg akar nyitni az olvasó a FileOpen plug-in lekéri a jogosultságokat a Testudo modultól, és vagy engedni megnyitni, nyomtatni stb. a dokumentumot, vagy sem.

A Testudo modul a könyvtári rendszerrel REST feletti XML formátummal kommunikál, a FileOpen plug-in modullal pedig annak natív http/https protokollján (ami egyébként szintén REST).

A programot az e-Corvina forgalmazza, a dokumentáció angol nyelvű, professzionális szolgáltatások elérhetően angol és magyar nyelven.

Hirdetési Szerver

A hirdetési szerver WAP illetve Web oldalakon jelenít meg egyénileg célzott hirdetéseket. A hirdetéseket az ügyfél CRM rendszerének adatai alapján válogatja ki a rendszer, és mindig azt a hirdetést jeleníti meg, amelyik az adott ügyfél számára a CRM rendszer szerint a legmegfelelőbb. A rendszer lelkét, a hirdetések kiválasztását végző algoritmust ugyanaz a programozó tervezte, aki Magyarország egyik legnagyobb web hirdetési szerverét készítette.

A hirdetések nyilvántartása, jóváhagyása, menedzselése a JIRA rendszer alkalmazásával történik.

Angol nyelvű ismertető a hirdetési rendszerről PDF formátumban.

JIRA

A JIRA az Atlassian cég által fejlesztett hiba jegy kezelő rendszer. A rendszer eredetileg hibajegykezelésre lett kitalálva, de kiterjesztették olyan módon, hogy képes legyen projekteket, modulokat, verziókat kezelni, feladat típusokat lehet definiálni, és minden feladat típushoz adat tartalmat és munka folyamatot lehet rendelni. Ezen kívül a szoftver nyílt forráskódú, bővíthető, programozható.

Ezzel a JIRA alkalmassá vált arra, hogy olyan általános adminisztrációs nyilvántartó eszköz legyen, amelyiket szinte bármilyen munka folyamat nyilvántartására használni lehet. A programozhatósággal pedig a rendszer összekapcsolható más rendszerekkel, illetve numerikus számítások is automatizáltan végezhetők.

Confluence

A Confluence az Atlassian cég Enterprise Wiki terméke.

Bookmark and Share
Friss hírek

2011. szerpember 9.

Kibocsátottuk a Pegamento TR, soapUI modult, amelyiklehetővé teszi, hogy soap szervizeket úgy teszteljünk, hogy közben nem kell helyességellenőrző kódot írni. A modul minden teszt futtatást adatbázisban tárol és az egyes futások eredményei összehasonlíthatóak, és minden lényeges eltérés a futási eredmények között automatikusan felderíthető.

Olvassa régebbi híreinket is!